Blachman har sagt noget klogt… Desværre kan jeg ikke huske det ordret, men det lyder nogenlunde sådan her:

”Det er ingen kunst at score en ny – kunsten ligger i at score den samme igen, og igen og. ”

Disse ord gik rent ind hos mig, for parforholdet skal plejes, hvis vi skal blive ved med at have det godt som et par.


Du kan ikke bare iføre dig campinghabitten, kaste dig i sofaen med en pose chips og se Stranger Things, eller andre tv-serier i timevis, og så forvente at din partner synes, du er interessant at være sammen med. Kig dig i spejlet og stil dig spørgsmålet: Hende der i spejlet… Skal hun scores, eller hva?


Ferietid er højtid for parkriser eller kriser i familierelationer. Her i juletiden spiller julestressen og forventninger måske ekstra ind.

Men hvad kan du gøre, hvis du kan mærke jeres forhold ikke kører på skinner? Hvad føler du for din partner, lige nu? Er der noget der skal ændres?

Hvad kan du gøre for at ændre det lige nu? Har du brug for at blive hjulpet lidt på vej? Så læs videre.

Kender du dit, eller din partners, kærlighedssprog?

Det kan være du ikke føler dig elsket og værdsat af din partner. Måske har du lige købt denne lille lækre dims til manden, men han har for travlt til at modtage din kærlighedserklæring, fordi han er i gang med at fikse skabslågen som hænger.

Måske undrer dig over, hvad der gik galt i dit tidligere parforhold. Så er der hjælp at hente i bogen de 5 Kærlighedssprog.

Jeg giver et kort oprids her i nyhedsbrevet. Parterapeut Gary Chapman har skrevet en bog om fem sprog, mennesker udtrykker sig på, for at for at vise kærlighed.


De fem sprog er:

* · Anerkendende ord

* · Fysisk berøring

* · Tjenester

* · Gaver

* · Tid til hinanden


Anerkendende ord: Hvor dejligt er det ikke at blive mødt med: ”Jeg synes du ser dejlig ud i dag. ” Eller ”Tak fordi du lige snuppede skraldeposen med ud. Bruger du selv anerkendende ord? Eller bruger din partner dem?


Fysisk berøring: Luk øjnene et øjeblik og forestil dig at du modtager et varmt knus, et strøg over armen, et kærligt klap i bagdelen eller et kys i forbifarten.


Tjenester: Hente ungerne fra børnehaven, da du ved han er lidt hængt op i dag, tage jakken med hjem fra renseriet, planlægge julefrokosten. Kan du genkende dig selv her?


Gaver: Du har planlagt den mest fantastiske gave til venindens bryllup og har lagt meget tid og kærlighed i gaven. Eller du er ude og handle ind til aftensmaden, og falder lige over en nuttet dukke som du tænker datteren også vil falde i svime over, så den skal hun da have.


Tid til hinanden: Endelig er der planlagt en weekend for bare jer to, hvor skal I hygge, spise middag sammen og gå tur, eller også skal i krybe sammen i sofaen under dynen og se comedy. Det kunne også være at I skal lave aftensmaden sammen.


Det er ikke så overraskende at vi sjældent ”taler” samme kærlighedssprog som vores partner. Du giver sikkert udtryk for din kærlighed på dit eget sprog og bliver forvirret, fordi budskabet ikke når frem.


Men det kan du lære!


I første afsnit her i nyhedsbrevet, er hendes kærlighedssprog at give gaver, og hans kærlighedssprog er at gøre tjenester. Kan du se det?

Jamen jeg er single!!

Selvom du er single, kan det være givende at kende dit kærlighedssprog. Måske forstår du bedre den kærlighed du fik fra dine forældre. Det i sig selv er ret så givende.


Når du møder din kommende partner, er du i stand til at se hvordan han/hun giver kærlighed, og kan bedre tage imod.


Når du kender dit eget kærlighedssprog kan du også give udtryk for, hvordan du gerne vil have vist at han/hun holder af dig.


Vil du have min hjælp til at mærke hvordan du er elsket,og hvordan du viser din kærlighed til andre, så start med at book en gratis uforpligtende forsamtale.


Hvis du har brug for at lære at kommunikere fra hjertet, kan du hente den populære E-guide "Udtryk dine behov, og bliv hørt"

Bedste hilsner

Dorte Liiv